UR och skur?

Tidigare i månaden var vi på Teachmeet Trelleborg (Mötesplats för pedagogisk inspiration och kollegialt lärande). Tanken var först att vi skulle föreläsa 40 min, men ni vet hur det blir.. 40 blev 20 blev en kvart. Men det brukar inte störa mig. Jag vet att det är mycket att få ihop när man kompar ett sånt program så jag var beredd på att få korta ner mina delar litegranna. Tyvärr hann jag bli lite tvär-nervös precis innan jag gick upp, så själv tycker jag inte att min prestation var på topp under presentationen.

Men – vi fick ju med alla de bästa delarna och jag lyckades klämma fram något skratt från publiken så det var nog egentligen helt okej. Problemet är bara att jag alltid lyckas vara så himla självkritisk! Det förstår jag ju i efterhand. Precis efter presentationen fick jag massor med fina beröm på vägen ut och sedan har det fortsatt sedan dess.

“- Jag såg er ju på Teachmeet! Det var det enda som gick att lyssna på”
“- Det var så intressant när du sa att…”
“- Ni var ju så bra! Klockrent det där om matematiksalen…”
“- Alltid lika inspirerande!”

Det är jättesvårt att höra att man är bra på saker. Jag ser inte mig själv som en fantastiskt bra föreläsare, snarare snäppet över medel, typ, och det går snabbt att tänka “de försöker bara vara snälla” och sedan slå bort det fina berömmet man fått, fast man egentligen borde tacka och ta det för vad det oftast är – utan baktankar från någon som försöker visa uppskattning.

Tänk så svårt det är! Så därför ska jag särskilt öva på att ta emot komplimanger och tänka “Så snällt! Så fint!” och låta mig känna tacksamhet över att arbeta med så fina människor och att få känna att jag är bra på mitt jobb och brinner för något viktigt! Särskilt viktigt blir det nu inför nästa vecka, när vår föreläsning för Kompetensteamet i Stockholm kommer upp på UR (Man kan se det från och med den 20:e kl 15:19 och 15:49.) Jättespännande och jättenervöst! Jag får komma ihåg att mentalt hålla mig själv i handen (om jag vågar se mig själv på tv!).

Jag avslutar med att önska en god alla hjärtans dag! Jag skickade inga blommor i år, istället mässlingsvaccin och en slant till Hjärt-Lungfonden.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s