2017 Re-cap

Januari
2017 började med mycket jobb. Minns att jag skrev både på boken och ansökan till världsklass samtidigt och pressade med flera olika deadlines. Jag var ganska stressad och hade inte alls landat efter att vi förlorat Tiffy i Oktober, men jag gick också riktigt sköna vinterpromenader och pratade av mig mycket av all tyngd med svärmor. Jag tog upp nålfiltningen som hobby igen och filtade en supersnygg sädesärla till svärfar.

Februari
I Februari började arbetsbördorna att lätta. Ansökan skickades in i tid och jag satsade ordentligt på att njuta av våren. Jag minns att jag köpte mycket tulpaner i februari och njöt av solen och det fina vädret i mängder. Alltså hände inte särskilt mycket spännande saker, men jag hade en fin månad ändå bara av att njuta av det lilla och det enkla.

img_1741-1

Mars
Jag fortsatte att andas in våren och fick en riktig pyssel-boost och satte ihop två miniatyr-dockhus. Skolverket uppmärksammade vårt arbete i en artikel om samarbeten och vi hade helt klart fler bokningar av CV-föreläsningar än vad vi egentligen skulle hinna med, men när något är tikitgt kul så hittar man ju tid för det ändå, eller hur? Haha!

April
Vi firade 7 års-förlovningsdag och fick utmärkelsen ‘Skolbibliotek i världsklass’. Det måste man ju ändå säga är pluspoäng på både jobbet och privat. Om det inte vore för det fruktansvärda attentatet i Stockholm skulle jag klassa April som årets bästa månad.

Maj
Vi styrde ihop ett event för Skåne Innovation Week, Jag byggde en webbsida för Care Bears, Vi hade novellrelease i Mediateket på St:Nicolai, Jag testade den nya Instax-kameran från Smartson, Jag spelade ut Horizon Zero Dawn och sist men inte minst *drumroll* så besökte vi vackra Sansoucci och Potsdam. Det var världens BÄSTA resa!

img_4860

Juni
I Juni ägnade jag massor av tid till att spana in, köpa och rama in konst till min egen lilla hörna här hemma. Fick en sockersöt liten Chromebook av Sten och hann med tio tusen miniprojekt under min korta semester. Bland annat så tecknade jag ganska mycket och målade två fina sidenscarves. Vi firade också Oskar på Sherlocked och det var en underbar upplevelse!

Juli
Lilla damen fyllde knappa 29 år och blev bjuden till en dagsresa till Lübeck där födelsemiddagen åts på Blockhouse. Vi firade Stens födelsedag genom att tura Helsingborg-Helsingör.

Augusti
Vi körde igång Mediateken med dundersteg! Hela Augusti stavades jobb-jobb-jobb. Jag varvade det med att passa systerdottern, pyssla och planera för vårt bolag…. alltså ännu mer jobb!

September
I September så registrerade vi vårt företag och blev bolagsägare. Vi höll massvis med föreläsningar både i och utanför vårt ordinarie arbete. Kanske låter det lite tråkigt att läsa, men jag hade roligt mest hela tiden! Det är ju först nu jag reflekterar kring vad jag gjorde hela den där månaden som bara tycktes flyga förbi..

Oktober
Åh! Detta var en härligt spännande månad! Vi föreläste i Stockholm och filmades av UR Samtiden och så åkte vi hela vägen ner till Bötzingen för att hälsa på Jim och Jessy (Jag skaffade också ny mobiltelefon och konverterade från Apple till Huawei).

IMG_20171030_152913.jpg
Bötzingen
IMG_20171031_141304.jpg
Scilent Jim and Magdalena
IMG_20171031_193631.jpg
Sten and Scilent Jim

November
Det känns verkligen som igår, och det var det ju nästan? I November började det lugna ner sig och jag började varva ner något med jobbet och allt annat. Men möblerade om stort i mediateket med ett glashus inomhus.

December
Årets sista månad har ägnats åt att lägga en bra grund inför nästa termin. Så planering, planering och planering. Ja, det och massor med julshopping så klart.

På det stora hela har jag haft ett bra år. Jag har fått massor gjort och det kommer att sköta sig ganska bra själv farmöver också, vilket betyder att jag kan börja luta mig tillbaka lite och njuta av skörden. Men några spännande utmaningar ligger för 2018, just wait and see!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s