Silke

Min nyaste kreation bär lila och svart, fast det mesta svarta råkade jag skölja bort under processen. Blir aldrig riktigt klok på huruvida jag ska våga stryka scarfen med Gittan fortfarande i? Är orolig för att förstöra mitt fantastiska strykjärn ärligt talat.. det stannar ju mycket färg i scarfen ändå.

Jag har några fler planer för scarves framöver. Nu vet jag ju att en så här liten (55x55cm) tar ungefär en kväll att göra. Så jag får beställa hem fler, just nu har jag bara en 95x95cm kvar och det pallar jag inte idag iaf. Dels så tar arbetet upp hela köksbordet och så orkar jag inte lägga all gutta i ett svep – det roligaste är ju att färglägga sen så klart! Haha!

 Jag slänger in en bild på de två jag gjort tidigare. Den blå var mitt första försök och jag är nog lite sentimental över den därför. Trots att den inte blev världsbäst direkt.. Den gula var svärmors födelsedagspresent förra året. Hon använder den flitigt och det gör mig väldigt glad! Jag är faktiskt lite avis på den snygga citrongula färgen.. jag gjorde ju den lilla lila nu för att jag tänkte den skulle vara snygg till en vit blus. Men jag måste absolut göra en med gult i till mig själv, kanske citroner? Jag skulle också vilja prova att måla en med fåglar. 


För den som vill prova måla på silke säger jag bara: Gör det! Det är busenkelt och man behöver inte alls så mycket prylar som internet säger! Jag spänner till exempel inte upp mina “dukar” utan låter dem ligga på ett ulligt tyg (sånt man kan stoppa stolar med typ). De behöver inte heller torka flera dar i sträck om man använder rätt färg. 

Prova! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s