Marmorpalatset

Sista dagen innan hemresan. Schemat har hållit, likaså humöret, vädret och bisarrt nog fötterna med. Ja efter 6 paket skavsårsplåster..


Vi travade tidigt från hotellet och direkt till Marmorpalatset. Det var rejält varmt redan på morgonen så vi försökte hålla oss i skuggan när vi väntade på att de skulle öppna. På vägen dit hittade Sten och jag ett annat fint orangeri i egyptiskt tema, läckert! Som jag skrev i ett tidigare inlägg så snubblar man över vackra ruiner och slott vart man än vänder sig i Potsdam. Det är verkligen en upplevelse.

Marmorpalatset ligger helt underbart till direkt intill vattnet. Festerna här måste ha varit legendariska (tydligen så älskade kronprisen att festa och han hade ett grymt snyggt hus just till det).


En kort promenad från Marmorpalatset så ligger Cecilenhof, vilket kronprinsparet valde att bygga när familjen blev för stor, här fick vi vänta över en timme på att komma in. Så vi käkade pizza och drack öl på caféet bredvid. Jag köpte dyr tvål av rosor och skivan med kungens musik från audioguiderna innan vi gick in på det sista kronprinsparets kammare.

Så många historiska ögonblick har spelat rum här. Känner ni Churchills och Stalins närvaro? Det gjorde jag! Kusligt!

Detta har varit en riktigt oförglömlig resa. Jag hoppas och önskar och vill tro på att jag åker tillbaka till Potsdam. De höll på med otroligt mycket renoveringsarbeten, nästa gång kommer kanske allt se annorlunda ut?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s