Sansoucci

Här kommer monsterdagen! 30k steg slutade räknaren på och ändå fanns det mer att se! 

Vi sprang direkt till biljettkassan på Sansoucci när de öppnade och fick ändå vänta på visningen en timme senare. Vi passade på att shoppa lite krimskrams i shoppen (sudd, scarves och glasögonputsdukar, Stens mor köpte en ny käpp modellerad efter Kung Frederichs legendariska).


Har ni möjlighet att se Sansoucci någon gång i livet så GÖR DET! Det finns inget som är så vackert, knappt ens Sten. Salarna är enorma och alla klädda i guld.

 Vi promenerade genom hela den enorma parken och tittade en snabbis på Kinesiska huset. Hur snyggt?! Hela huset är bara ett stort rum med många tehörnor. Underbart!


Sedan gick vi i gassande sol till Neues Palais (nya palatset). Där jag i väntan på visning köpte en extra väska, suddgummin och massor med kall cola. Det skadar verkligen inte att se bägge palatsen på samma dag om man bara kommer in. Vi hade tur, det största marmorrummet har varit under renovering sen 2013 och öppnade nu igen den sista April! Great timing!

 Det tog oss en timme eller två att se hela slottet och alla rum. Men audio-guiden är underbar. Med den kan man helt bestämma sin egen takt.


Vi promenerade genom hippo-nånting (träningsanläggning för hästar) mot nästa slott – Charlottenhof.

 I de flesta palatsen fick man dra sådana här tofflor utanpå skorna, turister sliter nog mycket på golvet..
Vi promenerade från Charlottenhof till Romerska Badet. Hela badet är bara for show – de badade faktiskt inte där! 

 Nu blir det kul igen.. med blödande skavsår på alla tår, hälar och ovansida fötter haltade jag med gänget tillbaka till Orangeriet (som ligger emellan Sansoucci och Neues Palais). Fattar inte att fötterna pallade, men det gjorde de på något magiskt vis. Kanske bara måste man om man nu får en sån här chans?

 Trodde ni dagen var slut där? Haha, mina fötter hoppades på det. Men vi promenerade förbi Sansoucci och vidare mot bildgalleriet, som faktiskt fick bli sista stoppet för dagen innan vi -ni gissar rätt- gick på steakhouse igen 😜

Men alltså, tack för idag! Imorgon blir det Marmorpalatset och Cecilienhof och kanske ett steakhouse till…Tips från coachen – Dela upp Sansoucciparken efter 2 dar istället och ha med flera par skor just in case.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s