Potsdam är magiskt!

Klart vår bästa resa hittills! Tänk dig en hel stad smockfull av slott, slott och slott. Det är Potsdam.

Vi åkte tidigt från Skanör i Onsdags och lyckades faktiskt få en daghytt till vettigt pris på färjan från Trelleborg. Vilket var en riktig gudagåva eftersom 3/4 av sällskapet drabbats av en begynnande förkylning (Nooooo!) förutom det så gick resan till Potsdam som smort och vi var framme under eftermiddagen. Lyxade till det ordentligt med steakhouse och vilade ut ordentligt. Jag lyckades turligt nog sova bort det mesta av förkylningen (little did I know that det vara bara början..)

Helt rimligt hotell, vi lyckades pinga ett hotell med kanonläge och hade precis lika långt till alla sevärdheter. All mat på hotellet var superdyr så vi åt inte “hemma” en endaste gång under resan. Fritt wi-fi som fungerade typ ok, bra parkering, alldeles för hårda sängar och varsin platt kudde, djupt badkar och massor med freebies. Airconditionen lät som en flygplansmotor men var sjukt skön!

Jag hade också med kameran jag testar åt Smartson och många kort (40st) Sanningen är att jag inte använde den så mycket efter att jag i ett pinsamt ögonblick insåg att man inte kan stänga av blixten! Men får ju inte fotografera med blixt inne på slotten och det GICK INTE(!) att stänga av det helt. Så.. den sov på hotellrummet mest. Synd men sant. Kan vara min som är defekt, hoppas nästan det för annars kan jag absolut inte reckommendera denna för museibesök..

 Vart man än vänder sig i Potsdam så ser man någonting vackert och även om det var mycket folk så var alla så trevliga, avslappnade och lugna. Jag vet inte om vi lyckades pinga en perfekt helg eller om det alltid är så. Men det var verkligen himmelskt att slippa stress och jäkt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s